Ανακάλυψε τους χορούς

Jazz - Free Style - Funky Jazz - Musical - Hip hop - RnB

Η Jazz είναι λαμπερός και δυναμικός χορός με αυξητική ενέργεια έως εκρηκτική. Συνδυάζει την κίνηση, το χορό με απλές ή σύνθετες γυμναστικές ασκήσεις χαρίζοντας στους μαθητές εκτόνωση, χαρά καθώς και εκπαίδευση σε θεαματικά γρήγορες κινήσεις. Χορεύεται με διάφορα είδη μουσικής (μοντέρνα – εμπορικά). Όπως όλα τα είδη του χορού η Jazz χρειάζεται τεχνική.

Οι χοροί Hip Hop, RnB, Funky Jazz χρησιμοποιούν το σώμα με μια άλλη τεχνική πιο free style, που κάνει τα παιδιά να θέλουν να χορεύουν ολοένα και περισσότερο. Η κίνηση αυτή που απομονώνει (isolate) μέρη του σώματος καθώς χορεύουμε, προήλθε από ανθρώπους που ήταν αυτοδίδακτοι και χόρευαν όπου και να βρισκόταν για δική τους ευχαρίστηση. Ο χορός λύνει τις διαφορές και εκτονώνει. Η μουσική γίνεται πιο εκφραστική και με ένταση.

Τα Musical είναι θεατρικά έργα που βασίζονται στο τραγούδι και στο χορό και όχι τόσο στο διάλογο. Συνδυάζουν διαφορετικά είδη χορού με ποικιλία ειδών μουσικής. Τα Musical τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη επιτυχία μετά από σημαντικές ταινίες σαν το “Chicago” και θεατρικά έργα όπως “Mama Mia”, “Grease” , “Fame” και πολλά άλλα.

Μέσα από το μάθημα της Jazz που από τη φύση του είναι πιο ελεύθερο προσφέρονται όλα αυτά τα είδη (Hip-Hop, Funky Jazz, RnB, Free Style, Musical) έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση και να διασκεδάσουν με διαφορετικούς ρυθμούς και στυλ.