Όλα τα επίπεδα, σύστημα (RAD)

Κλασικός Xορός - Mπαλέτο

Ο κλασικό χορός – μπαλέτο είναι η τελειότερη μορφή χορού η οποία απαιτεί σκληρή και συστηματική δουλεία πολλών χρόνων, μαθαίνοντας έτσι το παιδί από πολύ μικρό να πειθαρχεί το σώμα του. Όλοι γνωρίζουμε τις ικανότητες ενός ανθρώπου με πειθαρχημένο σώμα και μυαλό. Προϋποθέτει λυρισμό, δύναμη και χάρη.

Άλλωστε ο όρος “κλασικισμός” δηλώνει απλότητα, σαφήνεια, ισορροπία και αρμονία. Το κλασικό μπαλέτο αποτελεί τη βάση για σχεδόν όλα τα είδη του χορού οπότε θα συμβουλεύαμε όλους τους μαθητές να αντιμετωπίσουν μια τέτοια πρόκληση να συμμετάσχουν στο μάθημα αυτό.

Αγγλικό σύστημα RAD

Η Βασιλική Ακαδημία χορού Royal Academy of Dance (RAD), έχοντας καταξιωμένους δασκάλους χορού, γιατρούς και παιδαγωγούς δημιούργησε ένα πρόγραμμα κλασικού μπαλέτου, μια συγκεκριμένη ύλη και το χώρισε σε τάξεις – βαθμίδες, που θεωρείτε σήμερα ως από τα βασικότερα θεμέλια για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών στο χορό. Οι βαθμίδες αυτές είναι: Προσχολικό τμήμα, Σχολικό, Προεπαγγελματικό, Επαγγελματικό.

Οι βαθμίδες αυτές είναι:

Προσχολικό τμήμα, Σχολικό, Προεπαγγελματικό, Επαγγελματικό.

Μετά το προσχολικό τμήμα έχουμε τις τάξεις Pre-Primary και Primary όπου το μάθημα γίνεται πιο δομημένο και καλύπτει τα βασικά στοιχεία του μπαλέτου. Στην τάξη Primary (περίπου 6 ετών) εισάγουμε και το μοντέρνο χορό (Jazz) καθώς τα παιδιά είναι πλέον πιο ώριμα.

Grades 1-5 (Για παιδιά από 7 έως 11 ετών)

Τα μαθήματα των Grades (Σχολικό τμήμα) γίνονται πιο απαιτητικά. Εκτός από την σταδιακή εξέλιξη του βηματολογίου του κλασικού μπαλέτου εμπεριέχεται τώρα η ελεύθερη κίνηση και το καρακτερ. Μετά το Grade 5 αναλόγως με την επίδοσή τους τα παιδιά προχωρούν στις επόμενες τάξεις της Ακαδημίας, σε προεπαγγελματικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Grades examinations (RAD)

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε εξετάσεις που διεξάγονται στη Σχολή μας και διοργανώνονται από τη Βασιλική Ακαδημία χορού του Λονδίνου. Τα παιδιά παρουσιάζουν όλοι την ύλη που έχουν διδαχτεί μέσα σε μια σχολική χρονιά, σε μια εξετάστρια της Ακαδημίας. Αξιολογούνται σε μουσικότητα, εκφραστικότητα, τεχνική, χορευτικότητα. Όσοι μαθητές πετύχουν λαμβάνουν πιστοποιητικό σπουδών από την Ακαδημία.

Σκοπός της συμμετοχής των παιδιών στις εξετάσεις είναι:

  • Να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, πειθαρχία αλλά και ωριμότητα στις μετέπειτα σπουδές τους.
  • Να εργαστούν προς μια κατεύθυνση βάζοντας ένα προσωπικό στόχο.
  • Να διασκεδάσουν μέσα από την επίτευξη του στόχου αυτού.
  • Να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό σπουδών που αναγνωρίζεται παγκοσμίως.