Η σχολή μας

Σχετικά

Ο χορός προάγει τη γνώση, ενθαρρύνει τη σκέψη, διευρύνει τη φαντασία, αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού μας, επεκτείνει τις δυνατότητές μας και καταρρίπτει τις διακρίσεις. Προσφέρει ελευθερία έκφρασης, μοναδικά και ξεχωριστά μαθήματα ζωή.

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει από την τρυφερή ηλικία των τριών ετών και να φτάσει σε προεπαγγελματικό και επαγγελματικό επίπεδο RAD, ISTD, καθώς επίσης να προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τα Διπλώματα Καθηγητών Χορού.

Διδάσκοντας τους σπουδαστές μας σωστά και μεθοδικά με προοδευτική εξέλιξη σε όλους τους τομείς, αναπτύσσουμε τεχνική – έκφραση – ελευθερία της κίνησης – μουσικότητα – ρυθμικότητα. Προσφέροντας έτσι υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης χορού.

Η επόμενη γενιά πρέπει να ξεκινήσει δυναμικά να μην χάσει χρόνο ψάχνοντας μέχρι να ανακαλύψει αυτό που πραγματικά θέλει. Είμαι έτοιμη να δείξω το σωστό δρόμο εμπλουτισμένο και ξεκάθαρο, να προετοιμάσω τα παιδιά να πάρουν τη σκυτάλη του χορού με σιγουριά και να τρέξουν σε νέους δρόμους, εξοπλισμένα με τα γερά εφόδια της δική μας εμπειρίας.

Τα παιδιά είναι το υλικό που χτίζεται το μέλλον, γι’ αυτό και χρειάζονται την αμέριστη προσοχή όλων μας.

Διεύθυνση σπουδών

Μαρία Βασιλοπούλου

Η Μαρία Βασιλοπούλου είναι Διπλωματούχος καθηγήτρια χορού – χορογράφος του Υπουργείου Πολιτισμού απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Χορού “ΣΟΦΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ” κατέχει επίσης τα Διπλώματα:

– Teacher’s Certificate της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου (RAD) στο Αγγλικό σύστημα Μπαλέτου, δηλαδή επίσημα εγγεγραμμένη καθηγήτρια στα μητρώα της Ακαδημίας Registered Teacher Status (RTS).
– Modern Associate του Αυτοκρατορικού Συνδέσμου Καθηγητών Χορού (ISTD).
– P.A. Estutiante της Ένωσης Ισπανικού Χορού (Spanish Dance Society).

Κάνοντας σεμινάρια Κλασσικού και Μοντέρνου χορού από διακεκριμένους δασκάλους Έλληνες και ξένους όπως: Daniel Lommel, Γιάννης Μέτσης, Δημήτρης Καμηνάρης , Ζέφη Μπαρτσώκα, Philippa Richards, Katie Morea, Elisabeth Harrison, Ysabell Teylor, Pamela Eddleston, και άλλων, ως χορεύτρια, καθηγήτρια και χορογράφος.

Είναι μέλος του ΠΕΑΣΧΟ που αποτελεί εγγύηση για τη νομιμότητα της Αναγνωρισμένης Σχολής Χορού από το Υπουργείου Πολιτισμού.

Και μέλος της ΙΑΤΕ MED art της Ιατρικής Εταιρείας για το χορό και τις παραστατικές τέχνες.

Σχολές που εργάστηκε και χόρεψε: “Σόφη Κατσούλη” ανώτερη σχολή χορού – “Μαίρη Λαδά Παπαμικρούλη” – “Φώτης Μεταξόπουλος” – “Ντίνα Κουτούζου” – “Μαριάνα Βασιλάτου” – “Βίλλυ Αλεξίου” – “Μοντεσσοριανή Σχολή Μαρίας Γουδέλη” κ.α.

Μετά από δεκαετή πείρα στην Αθήνα χορεύοντας και διδάσκοντας ίδρυσε το 2007 τη δική της Σχολή στην Καλαμπάκα, προσφέροντας χορευτική αγωγή αλλά και παιδεία μέσα από τα μαθήματα χορού, τις παραστάσεις, εξετάσεις κ.α.

Ο χορός είναι έκφραση είναι ζωή… θέλω να μεταφέρω τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη μου για το χορό στα μικρά παιδιά που ξεκινούν τώρα, που έχουν όνειρα. Θέλω να σταθούν με σιγουριά στο δρόμο που τους οδηγεί στα όνειρά τους.

Υπερσύγχρονη

Σχολή Χορού

Η Σχολή Χορού μας στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο χώρο. Αποτελείται από 2 αίθουσες διδασκαλίας, με χώρο αποδυτηρίων, χώρο υποδοχής, καθώς επίσης διαθέτει 2WC με ντουζιέρες.

Στους χώρους εκγύμνασης τοποθετήθηκε ειδικό ξύλινο αθλητικό δάπεδο με τρεις διακεκριμένες στρώσεις (υποσυστήματα). Το δάπεδο τηρεί τις προδιαγραφές της ΓΓΑ (Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) για αντικραδασμικά, ελαστικά αθλητικά δάπεδα.

Είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, που σημαίνει ότι έχει ελεγχτεί και έχει δοθεί ειδική άδεια τόσο για τις κτηριακές εγκαταστάσεις όσο και για τις πιστοποιημένες γνώσεις της Διευθύντριας της Σχολής. Είναι εγκεκριμένη Σχολή της Royal Academy of Dance της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου καθώς και του Imperial Society of Teachers of Dancing. Αποτελεί Επίσημο αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο μπαλέτου RAD (Αγγλικό σύστημα) της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου.

Στόχος της Σχολής

Να δημιουργήσει ένα φυτώριο παιδιών που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους για να ζήσουν τις μαγικές στιγμές του χορού. Άψογη προετοιμασία των παιδιών ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
100% επιτυχία στις εξετάσεις (RAD, ISD).
Ηθική και συναισθηματική στήριξη των παιδιών για να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των σπουδών.